Геотермальне опалення

Геотермальне опалення здійснюється за допомогою тепла накопиченого у землі, це можливо завдяки технології геотермального теплового насоса. Він відбирає теплову енергію із землі та дозволяє використовувати її для обігріву будинку. Це стало можливим завдяки спеціальній конструкції та складному технічному процесу. Існує кілька методів опалення за допомогою геотермальної енергії та передачі її у Ваш будинок. Вибравши цей екологічний варіант, Ви стаєте незалежним від інших джерел енергії.

Розсольний контур

Для успішного опалення з використанням геотермальної енергії вільна енергія повинна спочатку потрапити до теплового насоса. Це можливо за допомогою так званого розсольного контуру, який складається з довгих пластикових труб. Суміш води та антифризу (розсолу) циркулює по них між геотермальним джерелом тепла та системою теплового насоса. Коли розсіл тече підземними трубами то поглинає теплову енергію і нагрівається. Потрапляючи до системи опалення з тепловим насосом він звільняє енергію, і його температура знижується.

При обігріві будинку за допомогою геотермальної енергії Ваша система опалення отримує тепло, яке добувається із землі. Залежно від розташування та характеру Вашої власності геотермальна енергія може бути добута за допомогою різноманітних технічних рішень. Можливі рішення включають вертикальні геотермальні зонди, горизонтальні грунтові колектори, траншейні колектори та геотермальні корзини.

Геотермальний зонд

Геотермальний зонд

Зонди особливо поширені, коли йдеться про опалення за допомогою геотермальної енергії. Вони складаються із труб, занурених у землю в вертикальні свердловини глибиною до 150 метрів. Хоча буріння потребує більших початкових інвестицій, проте зонди можуть стабільно цілий рік прогрівати розсіл до температури близько п'яти-десяти градусів Цельсія. Залежно від регіону, на кожен пробурений метр можна видобути близько 50 Вт.

Грунтовий колектор

Грунтовий колектор

Грунтові колектори - це пластикові труби, прокладені горизонтально на великій площі на глибині близько півтора метра. Вони схожі на підігрів підлоги та можуть витягувати близько 25 ватів з кожного квадратного метра. Для сучасного будинку необхідна площа близько 300 квадратних метрів. Щоб земля могла відновлюватись за допомогою сонця, грунтові колектори не слід забудовувати поверх.

Геотермальна теплова корзина

Геотермальні корзини являють собою економічну та компактну альтернативу зондам та грунтовим колекторам

Геотермальна корзина

Вони розраховані на глибину установки від 1 до 4 метрів і можуть бути прокладені навколо будівлі, готової до підключення, протягом одного дня. Для цього кошики, що випускаються в різних варіантах (розмірах), опускаються в квадратні котловани і засипаються ґрунтом і водою.

Траншейні колектори

Траншейний колектор

Траншейні колектори укладаються на глибину близько 1,50 м і вимагають менше місця, ніж грунтові колектори, оскільки труби укладаються щільно один до одного в траншеї шириною близько двох метрів.

Ідеальна система геотермального опалення для ваших потреб та зовнішніх умов має бути індивідуально підібрана. Необхідно враховувати стан ґрунту, ступінь ущільнення та кліматичні впливи. Це визначає глибину та кількість теплопоглинаючих компонентів.

Вам може сподобатись