Геотермальні теплові насоси

Як працює геотермальний тепловий насос?

Незалежно від того, в якому кліматі ви живете, температура протягом року змінюється. Для деяких кліматичних умов це спекотне літо, яке змінюється холодною зимою. Багато людей не знають, що температура під землею (незалежно від клімату і пори року) залишається стабільною протягом усього року. У той час як температура повітря може сильно варіюватися від дня до ночі або від зими до літа, температура всього на метр нижче поверхні землі залишається в межах 10-20 ° С весь рік.

Земля найбільший сонячний колектор

 Геотермальні теплові насоси - Альтернетика

Земля здатна підтримувати постійну температуру, так як поглинає 47% сонячного тепла, яке потрапляє на її поверхню. Геотермальні системи можуть використовувати цю вільну енергію за допомогою ряду підземних труб, званих геотермальний контур. Ця технологія використовується для забезпечення Вашого будинку або офісу доступом до нескінченного джерела енергії для опалення, охолодження та гарячого водопостачання.

Геотермальне опалення

Коли температура на вулиці падає, геотермальний тепловий насос витягує із землі тепло, концентрує його і переміщує в Ваш будинок. Тим часом, звичайний тепловий насос збирає тепло від холодного зимового повітря, що робить його найменш ефективним, коли Вам опалення потрібне найбільше. І на відміну від твердопаливних і газових котлів, геотермальні установки не використовують процес спалювання. Вони просто збирають і переміщують тепло.

Геотермальне охолодження

У міру підвищення температури зовнішнього повітря, геотермальний тепловий насос збирає зайве тепло у Вашому домі і переносить його в більш холодну землю. Звичайні теплові насоси і кондиціонери скидають це тепло назовні, але, на жаль, спекотне літнє повітря вже насичене теплом. Це робить звичайні системи охолодження найменш ефективними, коли вони вам потрібні найбільше.

Пасивне охолодження

Пасивне або «безкоштовне» охолодження за допомогою грунтового теплового насоса є унікальною перевагою цієї технології. Прохолодна температура грунту в порівнянні з внутрішніми температурами будівлі влітку дозволяє забезпечити пасивне охолодження.

Пасивне охолодження використовує низьку температуру геотермального контуру для охолодження об'єкта через фанкойл чи систему охолодження підлогою. Це досягається шляхом пропускання вмісту системи охолодження через пластинчастий теплообмінник через іншу сторону якого циркулює рідина ґрунтового контуру.

Ця система повністю обходить компресор теплового насоса, тому електрика витрачається тільки на роботу циркуляційних насосів і системи розподілу холоду по будинку, які приблизно в 8-10 разів менше ніж витрати на активне охолодження....

Гаряче водопостачання

Коли геотермальний тепловий насос працює, він здатний здійснювати гаряче водопостачання. Пристрій може економити до 50% ваших витрат на підігрів гарячої води. Для великих обсягів гарячої води ми також пропонуємо спеціальні гідравлічні агрегати.

Геотермальна енергія для кожного дому

У геотермальній системі використовуються труби малого діаметра з поліетилену високої щільності (англійською High-Density Polyethylene - HDPE), приховані під землею і звані «геотермальним контуром». У контурі циркулює незамерзаюча рідина - пропіленгліколь або вода (в залежності від типу контуру) для переміщення теплової енергії в Ваш будинок і назад. Це серце геотермальної системи і її найбільша перевага перед звичайними тепловими насосами, кондиціонерами та печами на викопному паливі. Тип контуру залежить від доступного простору, складу грунту і витрат на установку для конкретних областей.

Горизонтальний контур

Геотермальні теплові насоси

Використовується там, де є достатня кількість землі, горизонтальний контур. Складається з однієї або кількох траншей, які викопані за допомогою екскаватора або ланцюгового траншеєкопача. Встановлені поліетиленові труби високої щільності, а траншеї засипані. Типовий будинок потребує від 1000 до 3000 квадратних метрів для траншей.

Вертикальний контур

Геотермальний тепловий насос

Вертикальний контур використовуються, коли простір обмежений. Свердловини просверлюютбся за допомогою бурової установки, в які опускається пара труб зі спеціальними фітингами з U-подібним вигином. Типовий будинок вимагає від двох до п'яти свердловин з відстанню між отворами близько 6 метрів.

Водяний закритий контур

 Геотермальні теплові насоси - Альтернетика

Якщо водойма достатнього розміру знаходиться поруч з Вашим будинком, можна встановити водяний контур. Серія спіральних замкнутих контурів занурюються на дно водойми. 2000 квадратних метрів, 2,5 метрів глибиною, зазвичай досить для середнього будинку.

Водяний відкритий контур

 Геотермальні теплові насоси - Альтернетика

Відкритий водняий контур використовується там, де є значні запаси якісної підземної води. Свердловина повинна мати достатню пропускну здатність, щоб забезпечити адекватний потік як для побутового використання, так і для установки геотермального теплового насоса. Потрібно потік 5 л в хвилину щоб отримати 1 кВт тепла.

Переваги геотермальних теплових насосів

Геотермальні теплові насоси - це не тільки самий зручний спосіб обігріву та охолодження, а й ряд інших переваг. Дізнайтеся, чому ці пристрої працюють довше, забезпечують більш чисте повітря в приміщенні, пропонують неперевершені екологічні переваги і багато іншого!

Енергоефективність

Геотермальні теплові насоси займають перше місце по енергоефективності, оскільки можуть поставляти більше п'яти одиниць енергії на кожну одиницю використовуваної електроенергії. Порівняйте це навіть з найкращою звичайною системою, яка видає менше однієї одиниці енергії на кожну одиницю, яку споживає. Це відповідає показнику ефективності, що перевищує 500%, в порівнянні з найефективнішою газовою піччю, яка досягає лише 98%.

Економічна ефективність

Через виняткову ефективність геотермальних теплових насосів домовласники економлять на щомісячних рахунках більше, ніж платять за систему при фінансуванні витрат на покупку і установку. Будь-які додаткові інвестиції в порівнянні з традиційним обладнанням зазвичай окупаються лише за кілька років, і багато домовласників щороку повертають інвестиції в розмірі 10-15% протягом терміну служби системи. Геотермальний тепловий насос - це єдина система обігріву та охолодження, яка окупається.

Екологічно чистий

Геотермальні теплові насоси найбільш екологічно чиста, економічно ефективна і енергоефективна технологія опалення та охолодження. Ці системи також зводять до мінімуму загрози кислотних дощів, забруднення повітря, парникового ефекту і глобального потепління - проблеми, безпосередньо пов'язані зі спалюванням викопного палива. Фактично, установка одного геотермального теплового насоса є екологічним еквівалентом посадки 750 дерев.

Безпека

Оскільки геотермальні теплові насоси не використовують природний газ або дрова для роботи, в них немає горіння, полум'я або парів, і немає ніяких шансів отруєння чадним газом або вибуху.

Тиха робота

Геотермальні теплові насоси не вимагають галасливих зовнішніх блоків, які можуть порушити Ваше спокійне оточення. Внутрішня система максимально тиха. Оскільки він працює на більш низьких швидкостях більш послідовно, кількість системного шуму мінімальна.

Надійне відновлюване джерело енергії

Геотермальний тепловий насос - це єдине відновлюване джерело енергії, яке забезпечує стабільну роботу 24 години на добу, 7 днів на тиждень, 365 днів в році, що робить його надійним. Використовуючи нескінченне джерело енергії в землі, геотермальний тепловий насос працює ефективно і дієво круглий рік - дощ або сонце, день чи ніч, вітер чи ні. Незалежно від того, в якому напрямку знаходиться Ваш будинок або в якому кліматі Ви живете, Ваша система буде працювати.