Переваги проточних водонагрівачів

Встановлення проточного водонагрівача є одним з найшвидших способів забезпечити будинок гарячою водою.

У проточних водонагрівачах (у просторіччі «проточники») розмір бака сильно зменшений, так що нагрівальна ємність являє собою вузьку трубку. Це призводить до швидкого прогріву води за той час, поки вона протікає через нагрівальну ємність. Приготування гарячої води потрібної температури відбувається буквально «на льоту». Такі водонагрівачі мають помітно вищу потужність, так, тільки для прийняття душу потрібна потужність не менше 6-8 кВт, а для повноцінного постачання гарячої води індивідуального житлового будинку - 18-24 кВт. Однак більш висока потужність не означає більшого споживання електроенергії, оскільки такий водонагрівач працює порівняно невеликий час, адже йому не потрібно прогрівати цілий бак.

Проточний нагрівач припиняє витрачати електроенергію відразу ж, як тільки ви припиняєте користуватися водою, в той час як водонагрівач накопичувального типу (бойлер) навіть під час вашої відсутності постійно витрачає електроенергію на підтримку в баку необхідної температури води. Проточні водонагрівачі обладнуються датчиками потоку, які керують включенням потрібної кількості нагрівальних елементів. При збільшенні потоку включається більша кількість елементів, а при зменшенні - менше. Це дає можливість дещо знизити витрати електроенергії, що використовується для нагріву води. Проточні водонагрівачі економлять від 30% електроенергії в порівнянні з накопичувальними.

Ще одним плюсом проточного водонагрівача є відсутність обмежень на об’єм приготування гарячої води. Для порівняння у бойлері запас гарячої води обмежується його об’ємом, а потім потрібно зачекати як мінімум 30 хв поки нагріється вода.

Проточні водонагрівачі є компактними та естетичними приладами, їх можна розмістити не займаючи зайвого місця на відміну від бойлерів.

Вам може сподобатись